Kirjoitan tätä tekstiä omalta kotisohvaltamme – voi miten ihanaa onkaan olla takaisin omassa kodissa <3

Noin vuosi sitten löysimme pitkän etsinnän jälkeen asunnon, joka täytti lähes kaikki toiveemme uudesta kodista. Ainoa mutta oli vuoden sisällä tuleva putkiremontti. Onneksi se oli monelle muulle liian iso asia, sillä saimme asunnon useista kymmenistä kiinnostuneista huolimatta. Ajattelimme, että kahdeksan viikkoa evakossa on pieni juttu siihen verrattuna, että joutuisimme jatkamaan toivotonta etsintää.

 

 

Kahdeksan viikkoa ei ole koko putkiremontin kestoaika, se on aika, jolloin omassa asunnossa tehdään töitä. Tämän lisäksi rappukäytävässä ja muissa asunnoissa tehdään kovaäänistä työtä taukoamatta. Meidän taloyhtiössä putkiremontin yhteydessä uusittiin sähköt sekä hissi, mikä tarkoitti pidempää kokonaisremonttiaikaa ja lisää meteliä.

Putkiremontti - uhka vai mahdollisuus?

Pääsimme itse osallistumaan valintoihin, koska putkiremontti oli tulossa vasta vajaan vuoden sisällä. Ikäväksemme jouduimme uusimaan myös alle vuoden käytössä olleet hanat ja suihkut, koska remonttifirma ei anna takuita käytetyille laitteille. Olimme kuitenkin innoissamme saadessamme vihdoin sellaisen kylpyhuoneen, jota olimme halunneet.

Putkiremontti - uhka vai mahdollisuus?

Laattojen valinta ei kuitenkaan ollut helppoa, sillä itse putkiremontti tulee jo maksamaan monia kymmeniä tuhansia ja siihen päälle vielä hintavat laatat. Toki valittavana on myös niin sanottuja 0-hintaislaattoja, mutta halusimme vähän jotain extraa. Kävimme muutaman kerran laattaliikkeissä, mutta lopulliset laatat löytyivät yhtiömme mallikontista, toki niidenkin valinnassa tuli kiire. Eli tässä asiassa kannattaa olla ajoissa liikenteessä.

Putkiremontti - uhka vai mahdollisuus?

 

 

Putkiremontti - uhka vai mahdollisuus?

Toisen ongelman kohtasimme uusien standardien ja kylpyhuoneen koon kanssa. WC-pöntön ympärille piti jättää aikaisempaa enemmän tilaa, joten emme saaneet allasta, jonka olisimme halunneet. Lisäksi remontin aikana kylpyhuone pieneni muutaman sentin vesieristyksen takia. Kompromisseja ja kompromisseja – saimme lähes samanlaisen altaan, joka oli toiveissa, mutta hinta oli kolminkertainen.

 

Putkiremontti - uhka vai mahdollisuus?

Taloyhtiömme on iso. Yhtiössä on kolme kerrostaloa, joissa yhteensä 7 rappua – itse asumme kahden rapun välissä, joten meteliä kuului puolin ja toisin. Monta kuukautta porausääniä kuunnellessa, kahdeksan viikon evakkoaika oli toivottu, kun se vihdoin tuli kohdallemme. Meidän onneksi väliaikainen asunto löytyi alle kilometrin päästä ja vielä edullisesti. Jätimme suuren osan huonekaluista kotiimme erittäin huolellisesti suojattuna. Silti jäi huoli siitä, säilyykö remontoidun kodin kaikki tilat ja huonekalut ehjinä.

 

Huolemme ei ollut turha – kun kävimme ensimmäistä kertaa asunnollamme, oli makuuhuoneen lattiat ja seinät jätetty putkiremonttifirman toimesta suojaamatta (heidän tehtävä).  Seinissä oli mustia raitoja ja vaalea lattia täynnä kurajälkiä. Olin kauhusta suunniltani ja otin saman tien yhteyttä remonttifirmaan, joka lupasi lopuksi siivota sotkut.

 

Tämän tapauksen jälkeen lähdimme kesälomalle. Matkalta palattuamme meillä oli enää kaksi viikkoa evakkoaikaa jäljellä. Vaistoni kuitenkin sanoi, ettei kaikki ollut hyvin ja päätimme jälleen käydä asunnolla tarkastamassa tilannetta. Tällä kertaa meitä odotti väärät laatat tehosteseinässä. Laatan piti olla mattapintainen, mutta seinässä olikin kiiltävä laatta.

Vasemmalla kiiltävä (väärä) laatta ja oikealla mattapintainen.

Vääristä laatoista kuitenkin selvittiin ja saimme kuin saimme kodin takaisin luvatussa ajassa oikeilla laatoilla. Tosin ihan kaikkea ei oltu ehditty viimeistelemään ja sotkua oli joka paikassa. Kotiin muuton kruunasi hissiremontti, joten pääsimme ravaamaan rappuja edes takaisin aina kuudenteen kerrokseen asti. Lisäksi hissiremontti sekä naapureiden omat remontit tulevat arjessa mukana vielä reilun kuukauden, joten ihan vieläkään emme pääse nauttimaan oman kodin rauhasta.

 

Putkiremontti - uhka vai mahdollisuus?

Näin putkiremontin eläneenä kehottaisin harkitsemaan kahdesti, oletko valmis kestämään remontin aiheuttamaa melua kuukausia ja sen lisäksi vielä muuttamaan evakkoon kuukausiksi. Remontin jälkeen kylpyhuone on kyllä ihana, mutta ainakin meidän kodissa pinnat kärsivät työmiesten huolimattomuudesta, eikä remonttifirman korjaukset olleet sitä luokkaa, jota olisin toivonut. Jos kuitenkin päädyt/juodut elämään putkiremontin kanssa, kannattaa työmiehille antaa selkeät ohjeet mitä tehdä ja mitä ei saa tehdä sekä aina silloin tällöin on hyvä käydä katsomassa asunnolla missä mennään.

Terveisin,

Anna

Creative Marketing Manager

Kommentteja ( 0 )

Suosituimmat
Kiinteistönvälittäjän mökkiunelma Snappertunassa
Loft-tunnelmaa Lauttasaaressa
Asunnon arvionti perinnönjakotilanteissa
Meille asuntosi on yksi tärkeimmistä eikä yksi tuhansista!

Seuraa meitä Instagramissa

Tilaa ilmainen arviokäynti

  • Rekisteriseloste

    * Tähdella merkityt kohdat ovat pakollisia