Haukilahden kaupunginosa sijaitsee Espoossa Suomenlahden rannalla upeissa merimaisemissa. Alue on täydellinen sekoitus luontoa, rauhaa ja mukavaa tekemistä. Tarvittavat palvelut sekä keskeinen sijainti ovat houkutelleet alueelle helposta arjesta nauttivia ihmisiä. Haukilahden palvelutarjontaa laajentaa naapurista löytyvät Niittykumpu ja Matinkylä metroasemineen. Helsingin keskustaankin hurauttaa autolla alle vartissa, joten alue sijaitsee todellisella unelmapaikalla.

Espoon Haukilahti - Merta ja rauhaa rakastavalle

Haukilahti, Espoo

Vaikka naapurikaupunginosat ovat kehittyneet kovasti viimeisten vuosien aikana, on Haukilahti pysynyt hyvin perinteisenä ja kylämäisenä. Kaupunginosa koostuu pääosin väljästi rakennetuista pien- ja kerrostaloista, joten kaunis luonto pääsee paremmin esiin ja nostattaa alueen viihtyisyyttä. Alue on kehittynyt pääosin 60- ja 70-luvulla, jolloin suurin osa rakennuksista edustaa tuota aikaa. Alueen uudistukset on kuitenkin onnistuttu pitämään hillittyinä, jolloin alueen vehreä ja merellinen identiteetti on säilynyt.

Alueen palvelut ja liikenneyhteydet vastaavat toimivan arjen vaatimuksia, joka sopii etenkin vilkasta perhearkea viettäville. Keskellä Haukilahtea sijaitsee kauppakeskus Länsiviitta, josta löytyy tarpeelliset peruspalvelut apteekista ruokakauppaan ja muutamaan ravintolaan. Se mitä Haukilahdesta ei löydy, saa viimeistään Matinkylässä sijaitsevasta Kauppakeskus Iso-Omenasta tai Tapiolassa sijaitsevasta Kauppakeskus Ainoasta.

Lähin metroasema löytynee kävelymatkan päästä Niittykummusta ja alueella on tiheä bussiyhteys, joten liikkuminen on sujuvaa myös ilman autoa.

Espoon Haukilahti - Merta ja rauhaa rakastavalle

MYYNNISSÄ
Haukilahti, Espoo KT 63 m2
Kaunis ja valoisa kolmio hyvinhoidetussa taloyhtiössä
Katso kohteen tarkempi esittely tästä

Vaikka Haukilahdessa on paljon vanhaa, on alue kehittynyt viime vuosina ja kehitys jatkuu myös lähitulevaisuudessa. Esimerkiksi vanha ostoskeskus aiotaan purkaa ja tilalle rakennetaan uusi keskus, jonka yhteyteen rakennetaan myös uusia kerrostaloasuntoja.

Haukilahti tarjoaa merta ja luontoa parhaimmillaan

Haukilahti tarjoaa huikeita merimaisemia ympäri vuoden ja merenranta onkin yksi pääkaupunkiseudun kauneimpia, jota kannattaa tulla ihastelemaan kauempaakin. Esimerkiksi aurinkoinen piknik rannalla tarjoaa takuuvarman vaihtoehdon kesäpäivän viettoon.

Haukilahden rantaa myöten kulkee rantaraitiksi kutsuttu valaistu hiekkatie, joka tarjoaa ihania maisemia ja merentuoksua lenkkeilijöille sekä muille ulkoilijoille. Haukilahdessa on muutenkin paljon luontoa ja parhaiten sitä edustaa keskustassa sijaitseva kokkovuoren puisto, josta löytyy hyväkuntoiset lenkkipolut sekä muita pienliikuntapaikkoja.

Espoon Haukilahti - Merta ja rauhaa rakastavalle

MYYNNISSÄ
Haukilahti, Espoo RT 257 m2
Suuri rivitalokoti upein merimaisemin
Katso kohteen tarkempi esittely tästä

Haukilahdessa sijaitsee myös yksi Espoon suurimpia venesatamia, jota voidaan pitää Haukilahden sydämenä. Satama tarjoaakin loistavat puitteet veneily- tai purjehdusharrastukselle. Halutessaan voi vaikka tilata veneilyreissulle ruoat valmiiksi mukaan sataman ravintoloista.

Vaikka ei harrastaisi veneilyä, Haukilahden satamassa viihtyy varmasti. Esimerkiksi voit suunnata kahville satamassa sijaitsevaan  sympaattiseen Cafe Mellsteniin, joka tarjoaa herkullisia leivoksia ja lounasta ystävällisellä palvelulla höystettynä. Voit tutustua lisää Cafe Mellsteniin Mia Hollandsin maaliskuussa kirjoittamasta blogiartikkelista.

jäätelö

Cafe Mellsten, Haukilahden satama

Satamassa sijaitsee lounas- ja À la carte ravintola Haukilahden Paviljonki, joka tarjoaa makuelämyksiä upeassa miljöössä. Ravintola sijaitsee huippupaikalla, josta voit ihailla merimaisemia ruokailun lomassa. Tiloissa voi järjestää myös juhlia tai muita tapahtumia. Tästä voit tutustua Paviljonkiin tarkemmin.

Haukilahdesta löytynee myös nähtävyyksiä, joita kannattaa tulla ihailemaan kauempaakin. Hyvä esimerkki on vesitornista löytyvä näköalaravintola Haikaranpesä, joka tarjoaa maukasta ruokaa ja hulppeat näkymät Suomenlahdelle. Tästä voit tutustua Haikaranpesän tarjontaan.

Haukilahdessa kaikki on lähellä

Haukilahti on erinomainen ja turvallinen alue perheille. Vähäinen liikenne sekä hyvät kävelytiet tekevät alueesta lapsille turvallisemman liikkua. Alueelta löytyy hyvät päiväkodit sekä kouluikäisille löytyy väylä peruskoulusta lukioon saakka.

Haukilahti

Espoon Haukilahti - Merta ja rauhaa rakastavalle

Haukilahti, Espoo

Haukilahdessa on myös uudehko kirjasto, jonka yhteydessä toimii päiväkoti. Espoon kaupungin ylläpitämä Haukitalo on suunnattu ikäihmisten kohtaamispaikaksi ja se sijaitsee Haukilahden keskustan tuntumassa. Senioreille on myös Esperi Caren ylläpitämä palvelutalo.

Alueelta löytyy myös hyvät harrastusmahdollisuudet. Aiemmin mainittu venesatama ja sen venekerhot tarjoavat veneilyn harrastajalle huippuolosuhteet. Toppelundin kentän yhteydestä löytyy monikäyttöinen tekonurmikenttä ja merenranta tarjoaa hyvät maisemat lenkkeilyyn. Lähistöltä löytyvä Tapiolan urheilupuisto tarjoaa olosuhteet vaativammallekkin urheilun harrastajalle.

Haukilahdessa viihdytään pitkään

Haukilahti on tällä hetkellä todella kysytty alue Espoossa. Koronaviruksesta huolimatta tänä keväänä kaikenikäiset talot ovat menneet kaupaksi lyhyilläkin myyntiajoilla. Aluetta suosivat etenkin perheet ja ikäihmiset.

Myyty kohde

MYYTY
Haukilahti, Espoo
Tämä kaunis kolmio myytiin juuri.
Oletko myymässä? Tilaa maksuton arviokäynti

Alueena Haukilahti säilyttää arvonsa hyvän sijainnin ansiosta. Lisäksi alueen rauhallisuutta ja turvallisuutta arvostetaan kovasti. Haukilahdessa asuvat viihtyvät alueella pitkään ja moni alueella syntynyt on muuttanut takaisin, kun perhettä on ryhdytty perustamaan. Monet alueen asukkaat, jotka etsivät isompaa tai pienempää asuntoa, katsovat kotia ensisijaisesti samalta alueelta.

Yhteenvetona Haukilahti tarjoaa merestä, luonnosta ja rauhasta nauttivalle ihmiselle mukavan asuinalueen, jossa arki on sujuvaa ja palvelut lähellä.

 

Oletko harkinnut asunnon myymistä Haukilahdesta? Valitse alueesi asiantuntija ja sovi maksuton arviokäynti.

Unelmakotia etsimässä? Tästä voit kurkata upeat kohteemme Haukilahdesta sekä muualta pääkaupunkiseudulta.

 

Mukavaa ja rauhallista kesänjatkoa,

Juha Erkkilä, Myyntijohtaja, LKV, YKV, kaupanvahvistaja
Puh. 050 414 8888
juha.erkkila@westhouse.fi
Tutustu Juhaan tästä

Kommentteja ( 0 )

Suosituimmat
Loft-tunnelmaa Lauttasaaressa
Asunnon arvionti perinnönjakotilanteissa
Haaveissa kesämökki Uudeltamaalta? – Lue 4 vinkkiä kesämökin hankintaan
Kuntokartoitus asuntoa myytäessä

Seuraa meitä Instagramissa

Tilaa ilmainen arviokäynti

  • Rekisteriseloste

    * Tähdella merkityt kohdat ovat pakollisia